30 marca to dla koneserów deserów bardzo ważny dzień bowiem wtedy obchodzimy Światowy Dzien Muffinka. Ten bardzo popularny na świecie wypiek można jeść zarówno na słodko, jak i na słono. Zdecydowana większość nas woli jednak pierwszą wersję .To święto, to idealna okazja do usprawiedliwiania ,, małych grzeszków” i zasmakowania rozpływających się w ustach muffinek. W naszym internacie nie brakuje smakoszy pysznych babeczek, dlatego celebrowalismy to wyjątkowo smaczne święto z dużym zaangażowaniem.
Zaszaleliśmy kulinarnie czego efektem były wypieki o szerokim wachlarzu kolorów i smaków .Na naszej słodkiej uczcie królowały babeczki brownie, malinowo-waniliowe, śmietankowe czy też pistacjowe. Skrywaly one w swym wnętrzu bogactwo smaków i aromatów. Nasza inwencja twórcza przejawiała się także w dekoracji muffinek. Bita śmietana, przeróżne kolorowe dodatki, owoce…..ograniczała nas tylko wyobraźnia:). To była uczta nie tylko dla podniebienia, ale i dla oczu.
Było radośnie i pysznie! Czekamy na kolejne okazję do wspólnego świętowania!