Każdy ma swój ulubiony przepis na placki ziemniaczane. Jedni kochają chrupiące, inni delikatne i puszyste. Jest wiele przepisów. Postanowiliśmy tym razem przygotować je według przepisu, który uwydatnia prawdziwy smak ziemniaka, otulony chrupiącą koronką.
Jajka można podać na wiele sposobów, jajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale również jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Jajka to bardzo wdzięczny temat, tym razem jajka faszerowane pieczarkami. Pyszne. Najlepsze pierwszego dnia, bo potem pieczarki nieładnie ciemnieją, choć nadal są smaczne. Takie jajka to niewątpliwie urozmaicenie stołu.
Wychowankowie internatu chętnie rozwijają się kulinarnie. Zarówno chłopcy jak i dziewczęta angażują się w prace, podczas których zdobywają wiedzę i umiejętności w przygotowywaniu różnych dań.
Opiekunami naszych kulinarnych wariacji są : panie M. Żydek, M. Kozieł, A. Stunio, M. Iwaszko, H. Górniak, D. Kowalik.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.