To było hasło warsztatów kulinarnych, które odbyły się w środę 5 lutego 2020r. w siedzibie „Wspólna” w Lublinie. Wzięli w nich udział miłośnicy kulinariów ze szkoły przysposabiającej do pracy, policealnej i branżowej. Celem warsztatów było zdobycie praktycznych umiejętności sporządzania posiłków, planowania jadłospisu, a także wiedzy na temat zdrowych produktów wykorzystywanych w trakcie warsztatów. Wspólnie przyrządziliśmy zielony koktajl, zupę krem z białych warzyw, ciasteczka ze szpinakiem i fetą. Na deser zrobiliśmy serniczek z kokosowym spodem i duszonymi pomarańczami (bez grama cukru!). Wspólna praca w grupach, wzajemna pomoc i oczywiście żarty sprawiły, że do szkoły wróciliśmy nie tylko najedzeni, z nowymi umiejętnościami, ale także, mimo trudnej pracy, zrelaksowani i gotowi do kolejnych takich wyzwań.
Warsztaty zorganizowała pani Anna Sotirow.

Metryka
Autor tekstu: Anna Sotirow
Opracowanie red.: Anna Sotirow, Elżbieta Czyżewska
Publikacja: Elżbieta Czyżewska