Dnia 13 grudnia 2022r. uczniowie Szkoły Branżowej w zawodzie kucharz wzięli udział w„bardzo świątecznych” konkursach bożonarodzeniowychz piernikiem i pierniczkami w roli głównej,zorganizowanych przez:p. Monikę Wójcik, p.Katarzynę Prościńską i p. Michała Pawlaka.Konkursy rozegrane zostaływ dwóch kategoriach:

  • Wykonanie „Najładniejszego wyrobu z ciasta piernikowego”
  • Rozwiązanie testu na temat tradycji bożonarodzeniowych – III edycja „Konkursu z choinką w tle”.

Celempotyczek było kultywowanie tradycji i zwyczajów bożonarodzeniowych oraz zachęcenie uczniów do pogłębiania wiedzy na temat tradycyjnych potraw świątecznych. Przed przystąpieniem do nich uczniowie poczuli świąteczny klimat– wysłuchaliprezentacji pod tytułem „Magia świąt,wigilijne tradycje i porady”. Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem, a chęć udziału w nim zgłosiło 15 osób.

Bardzo dziękujemy wszystkim uczestnikom za chęć współzawodnictwa, zaangażowanie oraz czas poświęcony na przygotowanie się do zadania konkursowego. Wyniki zostaną ogłoszone niebawem.

Inicjatorami konkursów byli:

Katarzyna Prościńska

Monika Wójcik

Michał Pawlak