Klasa I
Lp | Przedmiot | Autor | Tytuł podręcznika |
PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE | |||
1. | język polski | Jolanta Kusiak | Odkrywamy na nowo. Język polski 1. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej |
2. | język rosyjski – w zawodzie kucharz |
Małgorzata Wiatr-Kmieciak Sławomira Wujec |
Вот и мЫ 1 Nowa edycja |
3. | język niemiecki – w zawodzie introligator |
R. Dietrich B. Kujawa |
Profi 1 neu. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych |
4. | historia | S. Zając | Teraz historia. Podręcznik dla szkoły ponadgimnazjalnej. SOP |
5. | wiedza o społeczeństwie | Zbigniew Smutek Jan Maleska |
Odkrywamy na nowo. Wiedza o społeczeństwie. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Wyd. Pedagogiczne OPERON |
6. | geografia | R. Uliszak K. Wiedermann |
Oblicza geografii. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era |
7. | biologia | Emilia Bonar Weronika Krzeszowiec Stanisław Czachorowski |
Biologia na czasie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era |
8. | chemia | Romuald Hass Aleksandra Mrzigod Janusz Mrzigod |
To jest chemia. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Zakres podstawowy. Nowa Era |
9. | fizyka | red. Maria Fiałkowska | Świat fizyki. Podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Poziom podstawowy. Wyd. „ZamKor” |
10. | matematyka | B. Kiljańska A. Konstantynowicz M. Pająk G. Ukleja |
Matematyka 1. Wyd. Operon
|
MATERIAŁY DYDAKTYCZNE | |||
B. Kiljańska A.Konstantynowicz M. Pająk G. Ukleja |
Zbiór zadań. Wyd. Operon | ||
11. | informatyka | G. Koba | Z nowym bitem. Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Wyd. MIGRA |
12. | edukacja dla bezpieczeństwa | Bogusława Breitkopf Mariusz Cieśla |
Edukacja dla bezpieczeństwa. Po prostu Wyd. Szkolne i Pedagogiczne |
PRZEDMIOTY ZAWODOWE – BRANŻA INTROLIGATORSKA
wykaz podręczników zostanie podany na pierwszym spotkaniu z nauczycielem zawodu PRZEDMIOTY ZAWODOWE – BRANŻA GASTRONOMICZNA |
|||
1. | technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Anna Kmiołek | Sporządzanie napojów i potraw. Kwalifikacja TG. 07. część 2 Wyd. WSiP |
2. | wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii | Marzanna Zienkiewicz | Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG. 07. Część 1. Wyd. WSiP |
PRZEDMIOTY DODATKOWE | |||
1. | religia | R. Strus W. Galant |
Świadczę o Jezusie w Kościele. Podręcznik do religii dla klasy 1 liceum i technikum. Wyd. Gaudium |
Klasa II
Lp | Przedmiot | Autor | Tytuł podręcznika |
PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE | |||
1. | język polski | Jolanta Kusiak | Odkrywamy na nowo. Język polski 1 – kontynuacja z kl. 1 |
B. Chuderska | Odkrywamy na nowo 2. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej.. Wyd. Operon | ||
2. | język rosyjski | Małgorzata Wiatr-Kmieciak Sławomira Wujec |
Вот и мЫ 2 Nowa edycja |
3. | historia | S. Zając | Teraz historia. Podręcznik dla szkoły ponadgimnazjalnej. SOP |
4. | podstawy przedsiębiorczości | P. Krzyszczyk | Podstawy przedsiębiorczości. Ciekawi świata Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
5. | matematyka | B. Kiljańska A. Konstantynowicz M. Pająk G. Ukleja |
Matematyka 1 – kontynuacja z kl. 1
Matematyka 2 Wyd. Operon |
MATERIAŁY DYDAKTYCZNE | |||
B. Kiljańska A.Konstantynowicz M. Pająk G. Ukleja |
Zbiór zadań. Wyd. Operon | ||
PRZEDMIOTY ZAWODOWE – BRANŻA INTROLIGATORSKA
wykaz podręczników zostanie podany na pierwszym spotkaniu z nauczycielem zawodu PRZEDMIOTY ZAWODOWE – BRANŻA GASTRONOMICZNA |
|||
1. | technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Anna Kmiołek | Kontynuacja podręcznika z klasy I oraz
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2 technologia gastronomiczna Wyd. WSiP |
2. | wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii | M.Kaźmierczak
Marzanna Zienkiewicz |
BHP w branży gastronomicznej Wyd. WSiP- kontynuacja podręcznika z klasy 1
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3.Wyposażenie zakładów gastronomicznych Wyd. 2016 r – kontynuacja podręcznika z klasy 1. |
3. | Pracownia gastronomiczna | A. Kmiołek |
Pracownia gastronomiczna. Kucharz. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.6. Praktyczna nauka zawodu Wyd. 2015 r. – kontynuacja podręcznika z klasy 1 |
4. | Podręczniki pomocnicze | Piotr Dominik
Anna Kmiołek |
Repetytorium i testy egzaminacyjne. Egzamin zawodowy. Kucharz. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.6 Wyd. WSiP |
Karolina Mikołajczyk-Nieckarz, Anna Tomaszewska, Małgorzata Włodarczyk | Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów Wyd. empi2 | ||
PRZEDMIOTY DODATKOWE | |||
1. | religia | R. Strus W. Galant |
Świadczę o Jezusie w świecie. Podręcznik do religii dla II liceum i technikum. Wyd. GAUDIUM |
Opracowanie red.:
Anna Sotirow
Elżbieta Czyżewska