Zasadnicza Szkoła Zawodowa

Klasa III

Lp. Przedmiot Autor Tytuł podręcznika
PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE
1. język polski B. Chuderska Odkrywamy na nowo 2. Wyd. Operon
2. język rosyjski (kontynuacja) M. Wiatr-Kmieciak
S. Wujec
Вот и мЫ  3 Nowa edycja. Wyd. Szkolne PWN
3. wiedza o społeczeństwie Z. Smutek, J. Maleska Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Wyd. Operon
4. podstawy przedsiębiorczości J. Korba, Z. Smutek Podstawy przedsiębiorczości. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Wydawnictwo Pedagogiczne Operon – kontynuacja podręcznika z klasy drugiej
5. matematyka B. Kiljańska,
A. Konstantynowicz,
A. Kontanstynowicz,
M. Pająk,
G. Ukleja
Matematyka 2. Wyd.Operon
MATERIAŁY DYDAKTYCZNE
Zbiór zadań. Wyd.Operon
PRZEDMIOTY ZAWODOWE – BRANŻA INTROLIGATORSKA
1. Wykaz podręczników zostanie podany na pierwszym spotkaniu z nauczycielem zawodu.
2. działalność gospodarcza w branży introligatorskiej Jacek Musiałkiewicz Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej. Podręcznik, Ekonomik 2014
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej. Zeszyt ćwiczeń, Ekonomik 2014
PRZEDMIOTY ZAWODOWE – BRANŻA GASTRONOMICZNA – kontynuacja podręczników z klasy 2
1.
  P. Dominik, A. Kmiołek

Repetytorium i testy egzaminacyjne. Egzamin zawodowy. Kucharz. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.6 Wyd. WSiP – kontynuacja z kl.2

2.
Podręczniki pomocnicze

Karolina Mikołajczyk-Nieckarz, Anna Tomaszewska, Małgorzata Włodarczyk

Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów Wyd. empi2 – kontynuacja z kl. 2

3. Działalność gospodarcza w branży gastronomicznej J. Musiałkiewicz
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej.Podręcznik, Ekonomik 2014
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej. Zeszyt ćwiczeń, Ekonomik 2014
PRZEDMIOTY DODATKOWE
1. religia R. Strus, W. Galant Świadczę o Jezusie w rodzinie. Podręcznik do religii dla II liceum i technikum. Wyd. GAUDIUM

 

opracowanie:
Anna Sprawka-Sotirow
Elżbieta Czyżewska