Architektura do zjedzenia- zajęcia projektowe cz. 3

Podczas kolejnego spotkania uruchomiliśmy kolejne zmysły: zapach i smak. Dzieci tworzyły własne konstrukcje przestrzenne z użyciem owoców i chrupek. Pierwszym etapem spotkania było rozpoznawanie przygotowanych wcześniej owoców. Najpierw, na rozruszanie się, budowaliśmy małe formy, ćwicząc stabilność rzeźb. Następnie, przeszliśmy do większych i bardziej złożonych konstrukcji, kładąc gofrowe fundamenty a ściany tworząc z flipsów o różnych smakach i kolorach.
Używaliśmy także pachnących pierników. Nie było to łatwe, jednak efekty przekroczyły nasze najśmielsze oczekiwania!
Przy okazji budowania nie obyło się też bez podjadania..

Projekt jest realizowany dzięki wsparciu Miasta Lublin w ramach programu Dzielnice Kultury, Operator: Warsztaty Kultury w Lublinie. Fot. Wojciech Pacewicz
 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.

Accessibility