Dnia 24 października 2017 roku dla klas pierwszych branżowej szkoły zawodowej zostały zorganizowane warsztaty kulinarne pt. „Sztuka dobrego smaku”. Zorganizowane zajęcia kulinarne zostały przeprowadzone w szkolnej pracowni gastronomicznej.

Warsztaty kulinarne to nie tylko lekcja gotowania, ale również ciekawe zajęcia integracyjne – rozwijanie umiejętności komunikacji i współpracy młodzieży. W trakcie zajęć uczniowie integrowali się ze sobą, stawali się bardziej kreatywni i pewni w działaniach, jak również pomagali sobie nawzajem. Podczas zajęć uczestnicy przygotowali wspólnie zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia danie obiadowe oraz kolorowy, zdrowy deser, a także łamali serwetki i nakrywali stół.
Efektem podjętych działań był wspólny posiłek, a przeprowadzone warsztaty zintegrowały młodzież.

 

Organizatorem zajęć byli następujący nauczyciele: Michał Pawlak, Monika Grum, Beata Kosik, Wiesław Szot, Leszek Szot.

 

Metryka
Autor tekstu: Michał Pawlak
Opracowanie red.: Anna Sotirow, Elżbieta Czyżewska
Publikacja: Elżbieta Czyżewska