W dniu 10 października 2019 r. nastąpiło rozstrzygniecie szkolnego konkursu wiedzy na temat żywności i żywienia.

W turnieju uczestniczyło dwudziestu uczniów naszej szkoły. Uczestnicy wykazali się dużą wiedzą z zakresu prawidłowego żywienia jak również umiejętnościami w obliczaniu wartości energetycznej żywności oraz analizy informacji znajdujących się na opakowaniach żywności. Ciekawym i jednocześnie zaskakującym zadaniem okazały się rebusy żywieniowe.
Po ocenieniu prac oraz w wyniku obrad Komisji Konkursowej I miejsce uzyskał
i nagrodę otrzymał Eryk Pawlikowski.
W podziękowaniu za pełne zaangażowanie także wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz zdrowy żywnościowy upominek. Było nam bardzo miło uczestniczyć w tym przedsięwzięciu, dla uczniów było to ciekawe doświadczenie i efektywnie spędzony czas. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z rozstrzygnięcia konkursu.

Konkurs zorganizowali nauczyciele: p. Monika Grum, p. Monika Wójcik, p. Michał Pawlak.

Metryka
Autor tekstu: Michał Pawlak
Opracowanie red.: Anna Sotirow, Elżbieta Czyżewska
Publikacja: Elżbieta Czyżewska