We wtorkowe popołudnie, 10 grudnia 2019 roku został rozstrzygnięty konkurs „Na szlaku zdrowia i smaku”. Organizatorem konkursu było Technikum im. Obrońców Lublina 1939 roku przy Zespole Szkół Elektronicznych.

Konkurs miał na celu zwrócenie uwagi na kształtowanie prozdrowotnych zachowań poprzez promocję odpowiednich nawyków żywieniowych oraz nakłonienie młodzieży do refleksji związanej z nawykami żywieniowymi a także dbanie o estetykę przygotowywanych posiłków. Ponadto zorganizowane przedsięwzięcie miało na celu zainteresowania fotografią jako dziedziną sztuki.
Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem wśród uczniów i uczestniczyli w nim:

  • Helena Motyl – opiekun Pani Halina Górniak
  • Kacper Kempa, Bartłomiej Osika – opiekun Pan Michał Pawlak
  • Kamila Węgrzyn – opiekun Pani Monika Wójcik
  • Julia Cękała, Malwina Stanisławska, Weronika Świszcz – opiekun Pani Dorota Zalewska

W składzie komisji oceniającej pracę zasiedli: Pani Iwona Smal – fotograf, Animatorka kultury oraz Pan Sławomir Smoliński – kucharz w restauracji „Spokojna 2” w Lublinie.
Komisja wybrała fotografie najlepiej oddające charakter i klimat zadania konkursowego. Laureatami konkursu fotograficznego zostali:

II miejsce – Kacper Kempa
IV miejsce – Julia Cękała
Wyróżnienie – Weronika Świszcz, Helena Motyl

Szkolnym koordynatorem konkursu był Pan Michał Pawlak.

Metryka
Autor tekstu: Michał Pawlak
Opracowanie red.: Anna Sotirow, Elżbieta Czyżewska
Publikacja: Elżbieta Czyżewska