Uczniowie klasy 2 tzp i 3 tz z Branżowej Szkoły Usługowej I stopnia kształcący się w zawodzie kucharz,mieli możliwość pod opieką Pani Agnieszki Dziedzic realizacji kształcenia praktycznego w rzeczywistych warunkach pracy u Pracodawcy.
Zajęcia odbyły się w firmie Food Investment w Świdniku zajmującej się produkcją posiłków dostarczanych do przedszkoli, szkół, szpitali jak i na indywidualne zamówienie. Julka, Weronika, Magda i Bartek zapoznali się z organizacją pracy na poszczególnych stanowiskach, funkcjonowaniem kuchni właściwej oraz wzorowo wykazali się swoimi umiejętnościami zawodowymi podczas produkcji wyrobów garmażeryjnych.
Ciekawym punktem programu była możliwość powrotu trasą zlokalizowaną w okolicach Lotniska Airport Lublin oraz stadionu Avia Świdnik.
Nasi „Młodzi Kucharze” będą rozwijali swoje pasje kulinarne podczas wyjazdu do kolejnego pracodawcy. O szczegółach poinformujemy wkrótce …
autor tekstu: Agnieszka Dziedzic