W dniu 31maja 2022 roku odbyło wręczenie nagród i dyplomów uczestnikom X Jubileuszowej Edycji Konkursu „Najlepszy uczeń w zawodzie kucharz”.

Organizatorami konkursu oraz sponsorami I nagrody i wyróżnienia byli nauczyciele branży gastronomicznej: pan Michał Pawlak i pani Monika Wójcik.

Konkurs cieszył się popularnością wśród uczniów Branżowej Szkoły Usługowej I stopnia nr 2. Uczestnicy wykazali się szeroką znajomością zagadnień z zakresu branży gastronomicznej.

Wyniki:

  • I miejsce uzyskała: Julia Wołek
  • wyróżnienie uzyskała: Daria Wolińska

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy oraz pismo branżowe: „Poradnik restauratora”, które wręczyła pani wicedyrektor Dorota Kret. Z okazji okrągłej edycji skromną uroczystość uświetnił słodki poczęstunek.

Zapraszamy do galerii zdjęć.

Autorka tekstu: Monika Wójcik