Pasja do gotowania i kulinarnych eksperymentów uczniów klasy 1kz sprawiła, że 2 listopada 2022 r., pod kierunkiem pana Michała Pawlaka, zostały przeprowadzone zajęcia w ramach szkolnego koła gastronomicznego „Młody kreator sztuki kulinarnej”.
Warsztaty kulinarne to zajęcia, które integrują wszystkich miłośników dobrej kuchni. Tematem kolejnych już zajęć w tym roku były inspiracje jesienne, a w roli głównej wystąpiły jabłka. Zajęcia cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, a podczas nich zostały przygotowane ciastka francuskie z jabłkami oraz jabłka w galaretce owocowej z bitą śmietaną.
Podczas zajęć uczniowie mogą podszkolić swoje umiejętności, podzielić się przepisami, ale przede wszystkim rozwijać pasję do gotowania. A wszystko w przyjemnej atmosferze, dzięki zaangażowaniu każdego uczestnika. Te warsztaty miały charakter edukacyjny, a ich końcowy efekt pozwolił na chwilę zapomnienia przy słodkim deserze.
Autor tekstu: Michał Pawlak