W dniu 25 listopada 2022 roku odbyło wręczenie nagród i dyplomów uczestnikom IV edycji konkursu WIEDZY O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU. Konkurs, cieszący się z roku na rok coraz większym zainteresowaniem wśród uczniów, zorganizowali nauczyciele: pan Michał Pawlak, pani Monika Wójcik oraz pani Urszula Rzekęć-Kołacz.
Celem zmagań było podniesienie poziomu wiedzy żywieniowej wśród uczniów, rozwijanie zainteresowań związanych z problemem żywienia oraz upowszechnienie wzorców racjonalnego odżywiania.
Zwycięzcami tegorocznej edycji KONKURSU zostali:
-
Magdalena Kańczukowska z klasy 1kz – I miejsce
-
Daniel Bogucki z klasy 3kzp – II miejsce
-
Bartosz Tys z klasy 2kz – III miejsce
Uczestnicy wykazali się szeroką znajomością zagadnień z zakresu wiedzy o żywności i żywieniu, co skłoniło komisję konkursową do przyznania także wyróżnień.
Wyróżnienia otrzymali – w kolejności alfabetycznej:
-
Jakub Ćwiek – klasa 1al
-
Szymon Daniewski – klasa 1kz
-
Jan Jabłoński – klasa 1oz
-
Artur Malec – klasa 1ap
-
Filip Olender – klasa 2kt
-
Katarzyna Szelest – klasa 1kz
Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz pismo branżowe: „Poradnik restauratora”, które wręczyła pani wicedyrektor Beata Pałka. Nagrody rzeczowe dla zwycięzców i uczniów wyróżnionych ufundowali: WILO POLSKA Sp. Z.O.O, Selgros Cash&Carry oraz organizatorzy.
Zapraszamy do galerii zdjęć.
Autor tekstu: Michał Pawlak