Uczestnicy  koła zainteresowań  „Kucharz z Pasją”,  uczniowie klasy 3kzp Szkoły Branżowej Kucharz oraz Szkoły Branżowej Ogrodnik, uczestniczyli w poniedziałek w  Walentynkowych  Warsztatach   Kulinarno – Artystycznych.

Zajęcia zostały zorganizowane przez nauczycieli przedmiotów zawodowych:  panią Agnieszkę Dziedzic we współpracy z panią Barbarą Zając i Grażyną Zgierską.  W warsztatach, również gościnnie, brali udział  nauczyciele oraz uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy. 

Wszyscy aktywnie spędzili czas wykonując serca walentynkowe z piernika z własnymi inicjałami, które po upieczeniu  zostały zawieszone na gałęzi na tablicy informacyjnej. Uczennice z klasy 3tzp sporządzały  torty walentynkowe, uczniowie z klasy 3kzp przeprowadzali pokaz dekorowania lukrem królewskim zaś ogrodnicy wykonywali walentynkowe dekoracje florystyczne. Podczas wydarzenia była również okazja obejrzenia wystawy prac wykonanych na konkurs walentynkowy, informacje o rozstrzygnięciu zostaną zamieszczone w kolejnym artykule.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom i opiekunom za zaangażowanie i miłą atmosferę w czasie warsztatów.  Całej społeczności szkolnej  życzymy czerpania wzorców z życia Świętego Walentego, który nie tylko był patronem zakochanych, a przede wszystkim opiekunem cierpiących i chorych.

Zapraszamy do galerii zdjęć …

Organizatorki: Agnieszka Dziedzic, Grażyna Zgierska, Barbara Zając.

Autorka tekstu: Agnieszka Dziedzic