31 października zakończyły się obchody „Tygodnia dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole 2023”, w których uczestniczyli uczniowie klasy 1kz i 2kz naszego Ośrodka oraz młodzież z Internatu przy SOSW.Kampania miała na celu uświadomienie konieczności racjonalnego korzystania
z żywności i jej właściwego wykorzystania ze szczególnym podkreśleniem roli chleba w kontekście kulinarnym i kulturowym.
W ramach „Tygodnia Dobrego Chleba i Zdrowego Stylu Życia 2023” przeprowadzono:

  1. Warsztaty kulinarne zorganizowane pod kierunkiem nauczycieli: pani Moniki Wójcik oraz pana Michała Pawlaka dotyczące wykonania przekąsek zimnych i gorących na bazie „chleba”.
  2. Zajęcia z młodzieżą z Internatu przy SOSW przeprowadzone pod kierunkiem nauczycieli internatu: Doroty Kowalik i Anety Ligienckiej.

Szczegółowe informacje z działań w linku:

www.soswlublin.pl/internat/xv-edycja-kampanii-fundacji-dobre-zycie-pt-tydzien-dobrego-chleba-i-zdrowego-stylu-zycia-w-szkole-2023/