Uczestnicy koła zainteresowań „Kucharz z Pasją”, uczniowie klasy 3kzp Szkoły Branżowej Kucharz oraz Szkoły Branżowej Ogrodnik, uczestniczyli w poniedziałek w Walentynkowych Warsztatach Kulinarno – Artystycznych.
Zajęcia zostały zorganizowane przez nauczycieli przedmiotów zawodowych: panią Agnieszkę Dziedzic we współpracy z panią Barbarą Zając i Grażyną Zgierską. W warsztatach, również gościnnie, brali udział nauczyciele oraz uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy.
Wszyscy aktywnie spędzili czas wykonując serca walentynkowe z piernika z własnymi inicjałami, które po upieczeniu zostały zawieszone na gałęzi na tablicy informacyjnej. Uczennice z klasy 3tzp sporządzały torty walentynkowe, uczniowie z klasy 3kzp przeprowadzali pokaz dekorowania lukrem królewskim zaś ogrodnicy wykonywali walentynkowe dekoracje florystyczne. Podczas wydarzenia była również okazja obejrzenia wystawy prac wykonanych na konkurs walentynkowy, informacje o rozstrzygnięciu zostaną zamieszczone w kolejnym artykule.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom i opiekunom za zaangażowanie i miłą atmosferę w czasie warsztatów. Całej społeczności szkolnej życzymy czerpania wzorców z życia Świętego Walentego, który nie tylko był patronem zakochanych, a przede wszystkim opiekunem cierpiących i chorych.
Zapraszamy do galerii zdjęć …
Organizatorki: Agnieszka Dziedzic, Grażyna Zgierska, Barbara Zając.
Autorka tekstu: Agnieszka Dziedzic