W poniedziałek 6 kwietnia na stronach SOSW w Warszawie, pojawiła się lista Laureatów I etapu Olimpiady Kulinarnej.

Miło nam poinformować, iż uczeń klasy 1kzp Kacper Kempa uzyskał tytuł laureata i został zakwalifikowany do II etapu Olimpiady. Kacper znalazł się w dwunastce uczestników, z którymi spotka się niebawem w kolejnym etapie turnieju.
W I etapie konkursu Kacper uzyskał 138 punktów. Na wyróżnienie zasługuje również drugi uczestnik Olimpiady – Wiktoria Ożga z klasy 1kz, która uzyskała 124 punktów.
Do Olimpiady Kacpra przygotowywał Pan Michał Pawlak, zaś Wiktoria pracowała pod kierunkiem Pani Monik Wójcik – nauczycieli przedmiotów zawodowych.

I etap Olimpiady obejmował napisanie pracy na podany przez Organizatora temat i przesłanie jej do końca lutego 2020 roku. W II etapie należy wykonać dwie wybrane przez Komisję Olimpiady Kulinarnej potrawy. Ten etap zostanie przeprowadzony do końca czerwca 2020 roku.

Dziękujemy uczniom za włożoną pracę i profesjonalne podejście do konkursu – Opiekunowie.

Metryka
Autor tekstu: Monika Wójcik, Michał Pawlak
Opracowanie red.: Anna Sotirow, Elżbieta Czyżewska
Publikacja: Elżbieta Czyżewska