Uczniowie klasy 2 tzp i 3 tz z Branżowej Szkoły Usługowej I stopnia   kształcący  się w zawodzie kucharz,mieli możliwość pod opieką Pani Agnieszki Dziedzic realizacji kształcenia praktycznego w rzeczywistych warunkach pracy u Pracodawcy.

Zajęcia odbyły się w firmie Food Investment w Świdniku zajmującej się produkcją posiłków dostarczanych do przedszkoli, szkół, szpitali jak i na indywidualne zamówienie. Julka, Weronika, Magda i Bartek zapoznali się z organizacją pracy na poszczególnych stanowiskach, funkcjonowaniem kuchni właściwej  oraz wzorowo wykazali się swoimi  umiejętnościami zawodowymi podczas produkcji wyrobów garmażeryjnych.

Ciekawym punktem programu była możliwość powrotu trasą zlokalizowaną w okolicach Lotniska Airport Lublin oraz stadionu Avia Świdnik.

Nasi „Młodzi Kucharze”  będą rozwijali swoje pasje kulinarne podczas wyjazdu do kolejnego pracodawcy. O szczegółach poinformujemy wkrótce …

autor tekstu: Agnieszka Dziedzic