Adresatami konkursu są uczniowie SOSW im. Prof. Zofii Sękowskiej w Lublinie przejawiający zainteresowania kulinarne.
Przedmiotem konkursu jest wykonanie mazurka wielkanocnego o dowolnym kształcie i dekoracji.
Celem konkursu jest kultywowanie tradycji kulinarnej związanej z obchodami Świąt Wielkanocnych, rozwijanie uzdolnień oraz zdrowej rywalizacji uczniów.
Regulamin konkursu:
Chętni uczestnicy sporządzają indywidualne lub grupowe prace konkursowe na zajęciach szkolnych lub w domu, dopuszczalna jest pomoc nauczyciela/rodzica.
Dla zwycięzców konkursu 1,2 i 3 miejsca przewidziane są dyplomy oraz nagrody rzeczowe, dla pozostałych uczestników dyplomy za udział.
Prace konkursowe – mazurki, należy dostarczyć w estetycznym opakowaniu, np. na tacy, desce z karteczką zawierającą: nazwę pracy, imię i nazwisko ucznia, klasę, praca wykonana pod kierunkiem ………… (imię i nazwisko nauczyciela).
Termin dostarczania prac konkursowych: do dnia 30.03.2023 (czwartek) do godz. 15:00 do sali nr 2 lub 3 do pani Agnieszki Dziedzic.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 03.04.2023 (poniedziałek).
Ocenie podlegać będą: zgodność z tematyką konkursową, pomysł, kreatywność, estetyka wykonania. Uczestnicy wykonują prace konkursowe z materiałów własnych. Prace, po rozstrzygnięciu konkursu przechodzą na własność szkoły i będą umieszczone na wystawie pokonkursowej lub będą przekazane uczestnikom.
Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na umieszczenie zdjęć i informacji o wynikach konkursu na stronie internetowej szkoły/faceebooku, itp.
ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSIE.
Organizatorka : Agnieszka Dziedzic.