W sali konferencyjnej SOSW im. Prof. Zofii Sękowskiej w Lublinie we wtorek 14 lutego 2023r. nastąpiło rozstrzygnięcie Walentynkowego Konkursu Kulinarno – Artystycznego. Organizatorki: pani Agnieszka Dziedzic oraz pani Grażyna Zgierska zorganizowały konkurs w dwóch kategoriach: „Na najładniejszą walentynkową dekorację kulinarną” oraz „Na najładniejszą walentynkową dekorację florystyczną”.
Celem Konkursu było kultywowanie chrześcijańskiej tradycji związanej z życiem i działalnością Świętego Walentego, rozwijanie wrażliwości na potrzeby drugiego człowieka, wzajemnego okazywania sobie uczuć oraz czerpania radości z pracy twórczej.
Uczestnikami konkursu byli uczniowie ze Szkoły Branżowej Kucharz i Ogrodnik oraz z liceum. Uczniowie wykonali piękne dekoracje różnymi technikami, m.in. serca walentynkowe z piernika, drzewko walentynkowe z misiami, origami – łabędź z sercem, dekoracje serc z wykorzystaniem włóczki i materiałów florystycznych, itp.
Pani Wicedyrektor Beata Pałka wraz z jury konkursowym wręczyła uczestnikom konkursu pamiątkowe dyplomy oraz nagrody rzeczowe.
Poniżej przedstawiamy wyniki konkursu:
Kategoria I – Konkurs na Najładniejszą Walentynkową Dekorację Kulinarną:
Miejsce I: praca zbiorowa klasy 2kz,
Miejsce II: Daria Wolińska – klasa 1bl,
Miejsce III: Julia Wołek – klasa 3tzp,
Wyróżnienie 1 stopnia: Wiktoria Stagińska – klasa 2kz,
Wyróżnienia:
Magdalena Kańczukowska – klasa 3tzp,
Klara Siuciak – klasa 3tzp,
Daniel Bogucki – klasa 3kzp.
Kategoria II – Konkurs na Najładniejszą Walentynkową Dekorację Florystyczną:
Wyróżnienia:
klasa 3azp – praca zbiorowa,
klasa 2oz – praca zbiorowa.
Zwycięzcom Konkursu i pozostałym uczestnikom składamy gratulacje. Wszystkich uczniów zachęcamy do rozwijania swoich pasji zawodowych i zgłaszania się do kolejnych konkursów.
Zapraszamy do galerii zdjęć na stronie szkoły oraz obejrzenia wystawy pokonkursowej prac uczniów na korytarzu szkolnym na parterze.
Organizatorki Konkursu:
Agnieszka Dziedzic, Grażyna Zgierska
Autorka tekstu: Agnieszka Dziedzic